SZIRÁKI GÁBOR üdvözli Önt a honlapján!

 

bullet

Végzettségemre nézve villamosmérnök vagyok, de 25 éves tervezői tevékenységem alapján inkább a GÉPÉSZ ÜZEMMÉRNÖK jelző illik rám. Pályámat olyan cégnél kezdtem, amely nagyfeszültségű villamos berendezéseket gyártott. Speciális területem volt a fent említett berendezések mechanikai működtetőinek tervezése, kísérleti gyártása és a gyártás helyszíni művezetése. Magyarország területén sok helyen használják ma is az általam tervezett nagyfeszültségű szakaszoló működtetőket és a hozzá tartozó segédberendezéseket. Ezen tevékenységem 1993-ig tartott, amikor megválltam a cégtől és önálló vállalkozói tevékenységbe kezdtem.

bullet

TEVÉKENYSÉGI KÖR-öm a műszaki tervezés és kivitelezés. A műszaki élet széles skáláját öleli fel, mely kiterjed az egyszerű hegesztett szerkezetektől a nagy pontosságú mérőrendszerekig. Vállalkozásom kezdetekor nem igazán válogathattam a munkákban, mindent elvállaltam. készítettem kaput, kerítést, hegesztett épületszerkezetet. Később kapcsolatba kerültem a GYERTYAÖNTÉS-sel. Megismerve a technológiát, sok berendezést terveztem, készítettem, mellyel megkönnyítettem, egyszerűbbé és termelékenyebbé tetttem a gyertyaöntők munkáját. Ezt a tevékenységet ma is folytatom. Ezekben az években már tudatosan kerestem a kapcsolatot  mesteremberekel és mesterségük titkait ellesve tervezői gyakorlatomat igyekeztem tevékenységük szolgálatába állítani. Az általam tervezett eszközök, berendezések a mai napig megbízhatóan üzemelnek.

bullet

Ma egy olyan céggel állok kapcsolatban, mely gépfelújítással, korszerűsítéssel, villamos berendezések tervezésével és gyártásával, nagypontosságúszerszámgép mérőrendszerek szerelésével, alkatrészeik tervezésével és gyártásával foglalkozik. Eredetileg a gépészeti tervezés hiányzott aprofiljukból, de együttműködésünk következtében ez is megvalósult. a cég a német Heidenhain gyár magyarországi termékforgalmazója. Ennek kapcsán megismertem nagypontosságú mérőrendszereket, melyeknek nem csak a szerelését sajátítottam el, hanem saját tervezésű alkatrészeket, mérőeszközöket, kijelzőket, segédberendezéseket hoztam létre.

bullet

CÉLOM az, hogy a valóban kíváló minőségű, de nagyon drága német terméket alacsonyabb árfekvésű hazai termékkel tudjuk kielégíteni. Általában észre kellett venni azt, hogy a nyugat diktálta piacon vagy nagyon jó minőségű és nagyon drága, vagy olcsó, de minimális igények kielégítésére is alkalmatlantermékek szerepelnek. A közepes árfekvésű, átlagos igényeket kielégítő cikkek hiányoznak és pont ez a terület az, ahol egy magyar tervező és egy magyar gyártó labdába rúghat a siker reményében. Eme törekvés ma már az ÉLETFILOZÓFIÁM-má vált.Nem lehetett nem észrevenni, hogy Magyarországon a rendszerváltás óta eltelt években megszűnt az igény arra, hogy önálló MAGYAR TERMÉK-et fejlesszünk ki. A régi magyar gyárak külföldi tulajdonosainak nem érdeke az önálló fejlesztés, ök kész konstrukciókat hoztak, melyeket külföldön értékesítenek. Magyar termék ezekkel nem tud versenyezni, viszont a műszaki életnek nagyon sok olyan területe van, melyen szükséges a fejlesztés, az új termék. Ezek a termékek méretüknél, darabszámuknál, bonyolultságuknál fogva nem ellenfelei a nagy gyárak termékeinek, ezért, ha ügyesen fogjuk meg a témát, a fejlesztés, a gyártás és a piacon való elhelyezés viszonylagosan szabad utat kap.

bullet

Remélem, hogy véleményemmel és törekvésemmel nem vagyok egyedül Magyarországon. Ha Ön felfigyelt ezekre a gondolatokra és úgy érzi, hogy szintén lépni akar, keressen meg. Partnercégemmel együtt bármilyen hasznos együttműködésre készen állunk.

 

SZIRÁKI GÁBOR

Partner cégem:

GYB NOSTER Kft.

1054 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 36-38.

1171 Budapest, Csabagyöngye utca 72/a.

Tel.: 06 1 388 2955

Tel.: 06 1 210 0477